Головна » Події.Факти » В російській армії заборонили цифрові гаджети

В російській армії заборонили цифрові гаджети

“Зелених чоловічків” хочуть зробити менш помітними у цифровому світі, пише Defense Express.

В Росії від 6 травня 2020 р. запроваджено зміни до Дисциплінарного статуту збройних сил цієї країни. Мета – посилити контроль над військовими.

Надалі поширення російськими військовими в інтернеті або ЗМІ інформації, що дозволяє визначити їх приналежність до збройних сил Росії, а також відомостей про інших військовослужбовців і членів їхніх сімей буде вважатися грубим порушенням.

Військовослужбовцям також заборонено мати при собі електронні вироби побутового призначення, на яких можуть зберігатися або які дозволяють поширювати через інтернет аудіо-, фото- і відеоматеріали і дані геолокації, під час бойових дій, виконання завдань в умовах надзвичайного або воєнного стану, збройних конфліктів, заходів міжнародної діяльності за межами РФ, несення бойового чергування, участі у навчаннях або походах кораблів.

Також військовослужбовцям заборонено розголошувати дані про громадян, звільнених з військової служби, членів їх сімей або їх батьків, в тому числі інформацію, “що дозволяє визначити місце знаходження зазначених осіб у певний період іншим особам”. Крім того, військовослужбовці не мають права розголошувати інформацію про дислокацію або передислокації органів військового управління.

Нагадаємо, що, серед іншого, аналіз геоінформаційних даних та соціальних мереж надав світовій громадськості значну кількість беззаперечних доказів дій армії Росіі у ході анексії Криму, збройної агресії проти України, безпосередньої участі російських військових у збиті малайзійського “Боїнгу” NH-17.

 

1 Бал2 Бали3 Бали4 Бали5 Балів (Голосів: 1 Рейтинг: 4,00 out of 5)
Loading...
Переглядів: 457

Залишити відгук

adminarmyua@ukr.net | © 2014-2020 ARMYUA
Повне (часткове) використання матеріалів дозволяється за умови наявності прямого гіперпосилання на адресу матеріалу на сайті armyua.com.ua