Головна » Технології » Пентагон розробляє міні-орбітальну військову космічну станцію

Пентагон розробляє міні-орбітальну військову космічну станцію

Міні-космічна станція буде використовуватися для досліджень і розробок, навчання та оперативних місій. Про це повідомляє Апостроф з посиланням на MailOnline.

Міністерство оборони США уклало контракт з корпорацією “Сьєрра-Невада” (SNC), що дозволяє аерокосмічної фірмі перетворити свій транспортний корабель “Падаюча зірка” в орбітальний форпост.

16-футовий вантажний корабель, розрахований на 10 тисяч фунтів, спочатку був розроблений для місії НАСА з доставки на Міжнародну космічну станцію. У 2021 року корабля відправиться в політ для своєї першої демонстраційної місії на Міжнародну космічну станцію.

Як розповів генеральний директор SNC Фатіх Озмен, спочатку Shooting Star був розроблений для польотів НАСА на Міжнародну космічну станцію, але в подальшому він отримав ширші можливості.

“Падаюча зірка” набагато менша за Міжнародну космічну станцію НАСА. В основному корабель буде використовуватися для “космічної збірки, мікрогравітації, експериментів, логістики, виробництва, навчання, випробувань і оцінки”.

На ньому можуть розміститися до двох осіб, що дозволяє Пентагону відправити команду для проведення експериментів на орбіті.

Корабель буде оснащений двома масивами сонячних батарей, які можуть генерувати шість кіловат бортової енергії, призначених для автономного руху.

Однак експерти висловили стурбованість тим, що в поєднанні з космічними силами США ця космічна станція може означати створення “зоряного десанту”.

“Це викликає багато питань: над якими саме науковими дослідженнями вони хотіли працювати, що потрібні були такі можливості”, – зазначила Вікторія Самсон з Фонду безпечного світу.

Вона додала, що якби про подібні розробки заявили китайські вчені, багато хто побачив би в цьому загрозу.

 

1 Бал2 Бали3 Бали4 Бали5 Балів (Немає рейтингу)
Loading...
Переглядів: 742

Залишити відгук

adminarmyua@ukr.net | © 2014-2020 ARMYUA
Повне (часткове) використання матеріалів дозволяється за умови наявності прямого гіперпосилання на адресу матеріалу на сайті armyua.com.ua