Головна » Події.Факти » Посаду начальника Генштабу та головнокомандувача ЗСУ розділили – закон

Посаду начальника Генштабу та головнокомандувача ЗСУ розділили – закон

Верховна Рада ухвалила закон щодо розділення посади начальника Генерального штабу та головнокомандувача Збройних сил України з березня 2020 року.

За відповідний закон №3015 “Про внесення змін до розділу VI “Прикінцеві та перехідні положення” закону “Про національну безпеку України” щодо набрання чинності положеннями стосовно головнокомандувача Збройних сил України, Генерального штабу Збройних сил України, видів і окремих родів військ (сил)” проголосували 292 депутати, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Згідно з ухваленим законом, з 27 березня 2020 року наберуть чинності положення стосовно головнокомандувача ЗСУ, Генерального штабу ЗСУ, видів і окремих родів військ (сил).

Відтепер на законодавчому рівні передбачено з цієї дати розділення посади начальника Генерального штабу і головнокомандувача ЗСУ, порядок призначення їх на посади, розмежування повноважень між ними та порядок організації керівництва Збройними силами України.

Як повідомляв Укрінформ, закон “Про національну безпеку України” був ухвалений парламентом 21 червня 2018 року. Згідно з нормами закону, положення частин третьої-шостої статті 16 цього закону, які стосувались розподілу посад головнокомандувача та начальника Генштабу, мали набрати чинності лише з 1 січня 2021 року. Разом з тим Міністерство оборони заявило про готовність перейти до нової структури ЗСУ з березня 2020 року.

 

1 Бал2 Бали3 Бали4 Бали5 Балів (Немає рейтингу)
Loading...
Переглядів: 331

Залишити відгук

adminarmyua@ukr.net | © 2014-2020 ARMYUA
Повне (часткове) використання матеріалів дозволяється за умови наявності прямого гіперпосилання на адресу матеріалу на сайті armyua.com.ua