Головна » Ідеї.Рішення » Південна Корея розгортає поступову модернізацію САУ K9 Thunder з метою створення безпілотної гаубиці

Південна Корея розгортає поступову модернізацію САУ K9 Thunder з метою створення безпілотної гаубиці

САУ K9 Thunder

Компанія Hanwha Defense працює над безпілотним варіантом південнокорейської самохідно-артилерійської установки (САУ) K9 Thunder, пише Defense Express.

Самохідна гаубиця K9 калібру 155/52 мм була розроблена у 1998 році державним Агентством оборонних розробок і Samsung Aerospace Industries. Samsung Aerospace Industries була пізніше перейменована в Samsung Techwin і придбана компанією Hanwha в 2017 році.

Близько 1100 одиниць гаубиці K9 знаходяться на озброєнні південнокорейської армії і морської піхоти. Вони використовуються для протидії загрозі північнокорейських артилерійських систем, розгорнутих уздовж демілітаризованої зони. Ця зона розділяє Південну і Північну Корею.

Представник Hanwha Defense повідомив Defense News, що САУ K9 Thunder пройдуть поетапну модернізацію, яка завершиться створенням абсолютно безпілотного варіанту. На першому етапі буде завершено оновлення всіх САУ К9 до рівня А1. Цей процес почався у 2018 році та триває зараз.

Ключові поліпшення для K9A1 включають модернізацію автоматичної системи управління вогнем; додавання інерційних систем навігації / глобального позиціонування; додатковий тепловізійний прилад для водія; нову допоміжну силову установку; задню камеру.

“K9A1 відрізняється поліпшеною живучістю і маневреністю. У подальших модернізаціях ми плануємо додати досконаліші технології в артилерію”, – заявив 19 листопада Джефф Джеонг (Jeff Jeong), старший менеджер з комунікацій Hanwha Defense.

Наступне оновлення, яке отримало назву K9A2, буде включати в себе безпілотну башню з повністю автоматичною системою AHS (Ammunition Handling System). Це збільшить темп стрільби і скоротить кількість екіпажу, необхідного на борту, додав Джеонг.

Очікується, що K9A2 братиме участь у програмі з переоснащення британської армії під назвою Mobile Fires Program.

А до 2040 року має завершитись модернізація K9 Thunder, яка перетворить САУ у безпілотник із можливістю самостійних маневрів та управління озброєнням. Державні дослідження з розробки безпілотного варіанту K9 повинні початися в кінці цього року, а завершитись до середини 2020-х років

K9 і його основна технологія були експортовані у кілька країн, включаючи Туреччину, Польщу, Індію, Фінляндію, Норвегію і Естонію. Цю артсистему вибрали в якості кращого постачальника у вересні для програми 8116 сухопутних військ Австралії. Укладення остаточного контракту очікується в 2021 році.

Максимальна скорострільність K9 Thunder становить шість пострілів на хвилину, також вона здатна вести вогонь “декількома снарядами одночасно”. Максимальна дальність стрільби активно-реактивним снарядом становить близько 40 км. K9 оснащена німецьким дизельним двигуном MTU MT 881 Ka-500, який має потужність 1000 кінських сил у поєднанні з автоматичною коробкою передач Allison.

1 Бал2 Бали3 Бали4 Бали5 Балів (Немає рейтингу)
Loading...
Переглядів: 796

Залишити відгук

adminarmyua@ukr.net | © 2014-2020 ARMYUA
Повне (часткове) використання матеріалів дозволяється за умови наявності прямого гіперпосилання на адресу матеріалу на сайті armyua.com.ua