Головна » Техніка та озброєння » «ТАЙФУН» на Алібеї

«ТАЙФУН» на Алібеї

29 квітня 2020 року успішно проведено випробувальні пуски українських реактивних снарядів калібру 122 мм «Тайфун-1» до РСЗВ «Град», розроблених ДП «КБ «Південне» ім. М.К. Янгеля» (м. Дніпро), повідомляє пресцентр підприємства.

Пуски реактивних снарядів було проведено з полігону Міністерства оборони України «Алібей», що в Одеській області, силами бойового розрахунку полігона з використанням штатної бойової машини БМ-21 під технічним керівництвом ДП «КБ «Південне».

Для отримання в реальному часі телеметричної інформації з борту реактивних снарядів під час їх польоту вперше для подібних випробувань було задіяно наземний мобільний вимірювальний пункт, створени ДП «КБ «Південне».

Це був вже другий етап випробувань. Перший також успішно проведено в листопаді 2019 року на загальновійськовому полігоні в Дніпропетровській області з підтвердженням дії снарядів на мінімальну дальність.

До робіт над створенням реактивного снаряду «Тайфун-1», крім ДП «КБ «Південне», також залучено Павлоградський механічний завод ДП «ВО «Південний машинобудівний завод», ДП «НВО «Павлоградський хімічний завод», ДП «НВК «Фотоприлад», ДП «Державний науково-дослідний інститут хімічних продуктів» та інші.

1 Бал2 Бали3 Бали4 Бали5 Балів (Голосів: 1 Рейтинг: 4,00 out of 5)
Loading...
Переглядів: 609

Залишити відгук

adminarmyua@ukr.net | © 2014-2020 ARMYUA
Повне (часткове) використання матеріалів дозволяється за умови наявності прямого гіперпосилання на адресу матеріалу на сайті armyua.com.ua