Головна » Події.Факти » Кількість загиблих російських військ зростає, моральний дух стає проблемою

Кількість загиблих російських військ зростає, моральний дух стає проблемою

За консервативними оцінками США, менше ніж за три тижні боїв було вбито понад 7 тисяч російських військових. Про це повідомляє The New York Times.

За 36 днів боїв на Іводзімі під час Другої світової війни було вбито майже 7000 морських піхотинців. Тепер, через 20 днів після того, як президент Росії Володимир Путін вторгся в Україну, за оцінками американської розвідки, його військові вже втратили більше солдатів.

Консервативна сторона оцінки: понад 7 000 загиблих російських військових більше, ніж кількість американських військових, загиблих за 20 років в Іраку та Афганістані разом узятих.

Американські чиновники кажуть, що це приголомшлива кількість, накопичена лише за три тижні боїв, що впливає на боєздатність російських підрозділів, включаючи солдатів у танкових з’єднаннях. Представники Пентагону кажуть, що 10-відсотковий рівень втрат, у тому числі загиблих і поранених, для окремого підрозділу робить його нездатним виконувати бойові завдання.

Оскільки зараз у війні в Україні беруть участь понад 150 000 російських військовослужбовців, російські втрати, включаючи приблизно від 14 000 до 21 000 поранених, близькі до цього рівня. Крім того, російські військові втратили в бою щонайменше трьох генералів, за словами українських, НАТО і російських офіційних осіб.

Представники Пентагону кажуть, що велика кількість загиблих на війні, яка зростає, може зруйнувати бажання продовжувати боротьбу. Результат, за їхніми словами, був продемонстрований у звітах розвідки, які високопоставлені чиновники адміністрації Байдена читали щодня: в одному нещодавньому доповіді було зосереджено на низькому моральному стані російських військ і описувалося, як солдати просто паркують свої транспортні засоби та йдуть у ліс.

Американські чиновники, які говорили на умовах анонімності, щоб обговорити оперативні питання, застерігають, що їх кількість загиблих російських військ неточна, зібрана шляхом аналізу ЗМІ, українських цифр (які, як правило, високі, останні – 13 500) , російські цифри (які, як правило, низькі, останні – 498), супутникових знімків та ретельного перегляду відеозображень російських танків і військ, які потрапляють під обстріл.

Американські військові та представники розвідки знають, наприклад, скільки військових зазвичай перебуває в танку, і можуть екстраполювати з цього кількість втрат, коли броньована машина вражена, скажімо, протитанковою ракетою Javelin .

Високий рівень жертв значною мірою пояснює, чому так хвалені сили Росії залишаються в глухому куті за межами Києва, столиці України.

«Такі втрати впливають на моральний дух та згуртованість підрозділів, тим більше, що ці солдати не розуміють, чому вони воюють», — сказала Евелін Фаркас, високопосадовець Пентагону в Росії та Україні під час адміністрації Обами. «Ваша загальна обізнаність про ситуацію зменшується. Хтось має їздити, хтось має стріляти».

Але, додала вона, «це лише сухопутні війська». Оскільки російські сухопутні війська перебувають у безладі, пан Путін все частіше дивиться в небо, щоб атакувати українські міста, житлові будинки, лікарні і навіть школи. За словами чиновників, це повітряне бомбардування допомогло замаскувати погану роботу російських військових на землі. Цього тижня президент України Володимир Зеленський заявив, що під час війни загинули близько 1300 українських військових.

Ознаків викликів Росії багато. Наприкінці минулого тижня російські джерела новин повідомили, що пан Путін помістив двох своїх вищих співробітників розвідки під домашній арешт. За словами експерта російських спецслужб Андрія Солдатова, чиновників, які керують П’ятою службою головної розвідки Росії, ФСБ, допитували за погану розвідку перед вторгненням.

1 Бал2 Бали3 Бали4 Бали5 Балів (Немає рейтингу)
Loading...
Переглядів: 346

Залишити відгук

adminarmyua@ukr.net | © 2014-2020 ARMYUA
Повне (часткове) використання матеріалів дозволяється за умови наявності прямого гіперпосилання на адресу матеріалу на сайті armyua.com.ua